Guissona

La història d'en Cattus, un gat convertit en l'atracció del Museu Arqueològic de Guissona

Amb perfil d'Instagram i marxandatge propi, rep els visitants i els acompanya durant el recorregut

RedaccióActualitzat

El Museu Arqueològic de Guissona, a la Segarra, hi podeu trobar objectes ben antics, alguns de l'edat de bronze. Però aquí, l'atracció principal no és cap obra d'art, sinó un gat de carrer que s'ha convertit en tota una estrella.

És el Cattus, la mascota del museu de Guissona. Tot sovint és el primer a rebre els visitants. I no només els rep, de vegades els acompanya a fer la visita i es passeja com si fos l'amo dels vestigis romans de l'antiga Ieso.

El Cattus va començar voltant per l'excavació i fent companyia als arqueòlegs, però va acabar entrant al Museu, on el personal de l'equipament va veure que tenia un problema respiratori i se'n van fer càrrec. En tenen cura i li donen menjar. I d'això ja fa més de tres anys.

Tant s'ha convertit en reclam del Museu que fins i tot li han creat un compte propi d'Instagram, on el Cattus explica el dia a dia com si realment els treballadors fossin els seus esclaus i convida a visitar l'espai i a fer-li festes.

Descobrim la principal atracció del Museu Arqueològic de Guissona
El Cattus al costat del marxandatge de la mascota del museu (3Cat)

Ara fins i tot té el seu propi marxandatge. Ha posat a la venda una samarreta pròpia i els diners que es recapten van a parar a l'associació Gats de Guissona.

I amb tanta feina, gairebé no li queda temps per ser el que realment és: l'emperador de Iesso.
 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut