Imatge d'arxiu dels 15 anys de la massacre de Srebrenica (Foto: Reuters)
Imatge d'arxiu dels 15 anys de la massacre de Srebrenica (Foto: Reuters)
La Haia

La Haia condemna Holanda per la mort de tres musulmans de Srebrenica durant la guerra de Bòsnia

Un tribunal de la Haia ha sentenciat que l'estat holandès és responsable de la mort de tres musulmans de la població de Srebrenica durant la guerra de Bòsnia perquè les tropes holandeses, que actuaven sota mandat de l'ONU, els van lliurar a les milícies sèrbies.

Actualitzat
L'estat holandès és responsable de la mort de tres musulmans de la població de Srebrenica durant la guerra de Bòsnia, segons ha dictaminat el tribunal d'apel·lació de la Haia que ha emès la sentència. I és que, segons conclou, les tropes holandeses els van lliurar a les milícies sèrbies. Així doncs, aquesta decisió judicial esmena la que va prendre un tribunal holandès que, el 2008, va dictaminar que Holanda no era responsable de l'acció dels Cascos Blaus holandesos.

Aquests soldats estaven a càrrec d'aquesta població el juliol del 1995 quan les forces serbobosnianes van prendre la ciutat i, posteriorment, van matar 8.000 nens i homes musulmans en la pitjor massacre a Europa des de la Segona Guerra Mundial.

Des d'aleshores, el govern holandès sempre ha insistit que les seves tropes van ser abandonades per les Nacions Unides, que no els van proporcionar suport aeri.


Anar al contingut