La Framus Hootenanny de 12 cordes també apareix a la pel·lícula "Help!" (REUTERS/Caitlin Ochs)

La guitarra de "Help!", a subhasta: l'instrument perdut de John Lennon pot batre rècords

Els Beatles van fer servir la guitarra, que se subhastarà la setmana que ve a Nova York, en la gravació dels discos "Help!" i "Rubber Soul"

Desapareguda durant més de mig segle entre capses de mudances en un àtic de l'Anglaterra rural, l'emblemàtica guitarra acústica de 12 cordes de John Lennon se subhastarà la setmana que ve a Nova York després de la seva recent reaparició. Es tracta d'una Framus Hootenanny que Lennon va fer servir, entre altres cançons, a la històrica "Help!".

Un cop fets els exhaustius estudis per comprovar-ne l'autenticitat, s'ha conclòs que la guitarra va ser la que els Beatles van utilitzar durant la dècada dels seixanta, concretament en la gravació dels discos "Help!" i "Rubber Soul" (tots dos de 1965), i va passar per les mans de George Harrison i de John Lennon.

La funda original de la icònica guitarra també s'ha pogut recuperar (REUTERS/Caitlin Ochs)

El preu a la subhasta del 29 de maig pot batre rècords: de sortida ja estarà per sobre del mig milió d'euros i es creu que pot arribar a vendre's per més de 5 milions. "És una guitarra històrica", afirma Martin Nolan, director de la casa de subhastes Julien's Auctions, encarregada de trobar-li un nou propietari.

"Tothom creia que havia desaparegut per sempre i de sobte va reaparèixer."

Nolan ha explicat que Lennon va regalar l'instrument a Gordon Waller, del grup Peter & Gordon --molt propers als Beatles-- i que aquest la va donar al seu road manager:

"La guitarra té un so preciós i inusual (...) És una obra d'art i està en perfectes condicions."

Ara caldrà veure si serà un museu, un inversor, un fan dels Beatles o un col·leccionista qui comprarà la vella guitarra. I qui sap si, en un futur pròxim, la veurem novament en acció o dalt d'un escenari.

La guitarra se subhastarà a Nova York juntament amb altres instruments i objectes de la història del rock. L'esdeveniment Icones de la música comptarà amb vestits que va portar Michael Jackson durant el seu Victory Tour de 1984 o la guitarra groga Cloud 3 de Prince.

 

ARXIVAT A:
Estats UnitsMúsica
Anar al contingut