Arboç

La Giralda de l'Arboç obre les portes al públic pel seu centenari

La Giralda de l'Arboç torna a obrir les portes cent anys després de la seva construcció. Han passat deu anys des que es va haver de tancar per motius de seguretat, i els últims quatre s'han destinat a restaurar-la. La germana petita de la Giralda de Sevilla tenia els fonaments en molt mal estat, i fins i tot hauria pogut caure. La Giralda de l'Arboç té 52 metres d'alçada, més o menys la meitat que l'original. És la tercera torre de minaret més alta del món, després de la de Sevilla i la de Marràqueix.

Actualitzat
La Giralda de l'Arboç, que després de deu anys torna a estar oberta al públic, la va fer construir un veí d'aquesta localitat a principis del segle passat, després d'un viatge de noces per terres andaluses. A l'interior, hi va reproduir el pati dels Lleons de l'Alhambra de Granada i el Saló dels Ambaixadors dels Reials Alcàssers de Sevilla, entre molts altres elements de l'arquitectura àrab.

L'actual propietari de la Girlada, Manuel Camino, ha explicat que ha vist que la torre "realment representa el respecte a l'arquitectura andalusa i al seu patrimoni" i ha apuntat que ha "vist com a vegades entra aquí gent andalusa i ploren i recorden i tenen el sentiment de la seva terra".

En la restauració de la Giralda de l'Arboç no s'ha estalviat ni temps ni diners. Hi han participat més de 50 professionals, que han respectat en tot moment l'essència de l'original.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut