Barcelona

La Generalitat vol potenciar una vintena de postgraus per convertir-los en referència europea

La Generalitat vol potenciar una vintena de postgraus per convertir-los en referència europea. L'efecte del pla Bolonya i la crisi fan que es multipliquin per cinc els estudiants de màster a Catalunya en els últims sis anys.

Televisió de CatalunyaActualitzat
El pla Bolonya i la crisi han disparat el nombre de persones que decideixen fer un màster. En els últims sis anys, el nombre de matriculats als màsters oficials a Catalunya s'ha multiplicat per cinc. Aquest augment d'alumnes va en paral·lel a una reducció de l'oferta. S'ofereixen menys màsters i els que queden són més especialitzats, perquè pretenen ser referència a Europa.

El màster de Turisme de la Universitat de Girona, amb 32 estudiants de 26 països en la seva última edició, és un dels estudis que rebran el segell de màster d'excel·lència.

La Generalitat vol potenciar de cara al curs que ve una vintena d'estudis de postgrau amb característiques comunes: classes en anglès, més de la meitat d'alumnes i professors estrangers i amb prestigi en el seu àmbit. L'aspiració és ser referent espanyol i internacional.

La mesura forma part del pla de reorganització universitària, que ha comportat que en tres anys s'eliminessin prop de 200 màsters, molts d'ells duplicats i amb poca demanda. En canvi, els més de 400 màsters que es mantenen hauran d'absorbir el constant increment d'estudiants dels últims anys.

Des del curs 2006-2007 s'ha multiplicat per cinc el nombre de matriculacions, que ha passat de 4.300 a 23.000. La crisi ha fet que molts llicenciats sense feina vulguin ampliar formació, però també l'adaptació al pla Bolonya, que dóna molta més importància als estudis de postgrau. La previsió és que el nombre d'estudiants seguirà creixent aquest any i el següent.

La matrícula de màsters a les 12 universitats catalanes es tancarà el 15 d'octubre, i es preveu que siguin ja 25.000 els estudiants que els faran.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut