El president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, presideix la primera reunió plenària del Consell de Govern (EFE/Generalitat)
El president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, presideix la primera reunió plenària del Consell de Govern (EFE/Generalitat)
País Valencià

La Generalitat Valenciana elimina l'impost de successions i donacions

El president de la Generalitat Valenciana anuncia la "ràpida" supressió de la taxa turística

RedaccióActualitzat

El País Valencià elimina a la pràctica l'impost de successions i donacions. En la primera reunió del ple del Consell de la Generalitat Valenciana, on governen en coalició PP i Vox, s'ha aprovat bonificar el 99% d'aquest impost en les transmissions entre pares i fills i entre cònjuges. Fins ara aquesta bonificació se situava, amb caràcter general, en el 50%.

L'impost de successions i donacions aporta un 1% d'ingressos a les arques públiques valencianes.

El president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, ha anunciat que la mesura tindrà efectes retroactius des del 28 de maig, dia de les eleccions autonòmiques. La tramitació --avança el president de la Generalitat valenciana-- es farà "de forma urgent en les pròximes setmanes". Segons Mazón, des de principis d'any s'ha disparat el nombre de valencians que s'han vist obligats a renunciar a la seva herència perquè no podien fer front a l'impost. A més, segons ha dit Mazón, és un impost que grava la transmissió de patrimoni i de rendes que ja han tributat.

El president de la Generalitat Valenciana també ha avançat que, tal com recollia el seu programa electoral, ben aviat s'abordarà l'eliminació de la taxa turística.

Amb la decisió anunciada aquest divendres, el País Valencià se suma a les Balears, que aquesta mateixa setmana van acordar la bonificació pràcticament total de l'impost de successions i donacions, i a altres comunitats autònomes governades pel PP com Madrid, Andalusia, Castella i Lleó, Cantàbria i Múrcia.

 

ARXIVAT A:
PPPaís ValenciàVoxAgència Tributària
Anar al contingut