Estudiants en una aula universitària.
Els alumnes podran fer un doble grau en Educació Infantil i Primària.
Barcelona

La Generalitat posa més dificultats per accedir al grau de magisteri i reduirà en un 20% les places

Els degans de totes les facultats, menys el de la de Lleida, han firmat un document on planten cara a les intencions de la Generalitat de retallar places del grau de magisteri.

RedaccióActualitzat
Les facultats de formació de professorat han plantat cara a les intencions de la Generalitat de retallar places als futurs estudiants de grau de l'antic magisteri. Els degans de totes les facultats excepte la de Lleida, han elaborat i firmat un document on demanen diàleg. L'any passat els mateixos degans ja van parlar d'endurir algunes condicions per accedir els estudis d'educació.

El passat dijous a Catalunya Ràdio, el secretari d'Universitats, Antoni Castellà i Clavé, va informar de l'augment al que serà sotmesa l'exigència per entrar als estudis de magisteri a les facultats catalanes, fet que segons diverses fonts suposaria una reducció de l'oferta de places d'un 20%. Sobre la possibilitat d'alçar la nota de tall per accedir al grau d'educació primària, el degà de la Universitat de Barcelona, Albert Batallà, ha dit que "si aquesta deducció serveix per esponjar una mica els grups i reduir la pressió d'estudiant per grup benvinguda".


En el document, els degans s'oposen frontalment a la creació d'una suposada facultat d'elit a la qual només podrien accedir els millors candidats i on impartirien les classes els millors professionals del sector. Aquesta és una proposta que la Direcció General d'Universitats de la Generalitat va fer fa uns mesos i que pretenia servir de referent per a l'educació de docents a Catalunya.

Aquest divendres el matí els degans han fet entrega del document al Departament d'Ensenyament i en els pròxims dies el faran arribar a la Secretaria d'Universitats.

Anar al contingut