La Generalitat no tornarà a l'empresa Eulen la gestió de dues residències de gent gran
Façana d'una residència de gent gran gestionada fins fa poc per l'empresa Eulen

La Generalitat no tornarà a l'empresa Eulen la gestió de dues residències de gent gran

Li ha obert expedients per sis presumptes infraccions molt greus i una de greu durant la pandèmia de Covid-19, a més d'un cas de presumptes maltractaments

RedaccióActualitzat

La Generalitat ha decidit no retornar a l'empresa Eulen la gestió de dues residències de gent gran de titularitat pública ubicades a Barcelona.

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ja les va haver d'intervenir en detectar-hi infraccions molt greus arran de la crisi de la Covid-19.

La retirada de la gestió és una mesura cautelar que es mantindrà fins que no es resolguin els expedients sancionadors oberts per diverses irregularitats.

Façana de la residència Mossèn Vidal Aunós, al barri de Sants de Barcelona

Les dues residències són la Bertran Oriola, a la Barceloneta, i la Mossèn Vidal Aunós, a Sants, on, a més, al març es van denunciar maltractaments a una resident del centre.

De la trentena de residències que la Generalitat ha intervingut, aquestes dues són les primeres en què s'ha pres aquesta decisió, i no es descarta que n'hi hagi més.

Infraccions molt greus

Segons el secretari general del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Josep Ginesta, la decisió s'ha pres per garantir els drets dels usuaris:

"Hem constatat 7 infraccions de caràcter molt greu que tenen a veure amb no fer el seguiment de la medicació, no fer el seguiment postural, ni tampoc de l'activitat diària que han de fer els residents d'uns centres com aquests."

Josep Ginesta, secretari general del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies

Sis infraccions greus i molt greus

La residència que acumula més presumptes infraccions és la Bertran Oriola, la gestió de la qual es va atorgar a una altra entitat el 26 d'abril.

A principis de juny se li va obrir expedient per 5 infraccions molt greus i 1 de greu que li poden comportar multes d'entre 4.000 i 7.900 euros, per a cadascuna, i la pèrdua de la concessió per 4 anys.


Una infracció molt greu i presumptes maltractaments

A l''altra residència, la Mossèn Vidal i Aunòs, li van retirar la gestió a Eulen el 7 de maig, i també a principis de juny li van obrir expedient per una presumpta infracció molt greu.

En aquesta residència, el 17 de març ja se li havia obert un expedient pels presumptes maltractaments a una resident.

El Departament considera que les irregularitats en aquesta residència amb la Covid-19 la van portar a una situació d'"afectació generalitzada".

 

 

Anar al contingut