El secretari d'Universitats i Recerca, Antoni Castellà
El secretari d'Universitats i Recerca, Antoni Castellà, en una imatge d'arxiu (Foto: ACN)
Barcelona

La Generalitat exigeix al govern espanyol entre un 10 i un 15% més de beques universitàries

La Generalitat reclama al govern espanyol que augmenti entre un 10% i un 15% les beques universitàries com a condició per apujar les taxes en aquests estudis. El secretari d'universitats, Antoni Castellà, es reuneix aquest matí amb els rectors per explicar-los aquesta condició que el govern català posa a Madrid per incrementar el preu de les matrícules.

RedaccióActualitzat
El secretari d'universitats, Antoni Castellà, demana al govern de Mariano Rajoy que bequi més estudiants catalans que cursen estudis universitaris. Els exigeix un increment de les beques que se situï en una forquilla d'entre el 10% i el 15% més i que permeti a la Generalitat becar el 30% dels alumnes que van a la universitat.

La Generalitat posa aquesta condició al govern espanyol per incrementar el preu de les matrícules com proposa Madrid. El ministre d'Educació, José Ignacio Wert, demana a les comunitats que incrementin el preu de les matrícules universitàries fins a un 66% més de manera que els alumnes passin d'assumir el 15% del cost de la matrícula a pagar-ne el 25%.

Anar al contingut