Barcelona

La Generalitat defensa la contractació d'un assessor de Rigau gairebé sense experiència laboral

El govern defensa la contractació del president de la JNC a Girona com a asessor de polítiques educatives comparades, tot i que no té experiència en el sector. "La llei permet discrecionalitat en la designació", afirma el portaveu Francesc Homs.

RedaccióActualitzat
El govern ha defensat la contractació del president de la JNC a Girona, Pol Xart, com a asessor de la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau. El fitxatge és com a assessor de polítiques educatives comparades, tot i que el jove no té experiència en el sector. De fet, segons consta al currículum que ell mateix ha penjat a Linkedin, aquest noi de 24 anys llicenciat en Ciències Polítiques per la UPF ha treballat dos mesos com a assessor comercial de National-Nederlanden, a més de ser becari del Parlament de Catalunya.

"Els criteris -de contractació- que té el Govern són sempre de professionalitat i, a més, en els casos com aquest, de responsabilitat eventual, la llei permet discrecionalitat en la designació", ha afirmat el conseller de la Presidència i portaveu, Francesc Homs, després del Consell Executiu.

Segons la resolució d'Educació, Xart tindrà una retribució equivalent al grup A de personal funcionari, nivell de destinació 26, amb un complement específic 23.016,24 euros anuals. Això significa que el salari serà de prop de 4.000 euros mensuals.
Anar al contingut