Barcelona

La Generalitat celebra la reparació a Companys però demana l'anul·lació del judici

El president de la Generalitat, José Montilla, ha celebrat "la reparació i el reconeixement" de la figura del president Lluís Companys, però ha insistit que el govern farà "tot el que sigui jurídicament possible i políticament necessari" per aconseguir l'anul·lació d'aquell judici sumaríssim. En un comunicat, la Presidència de la Generalitat s'ha referit així a l'aprovació, per part del Ministeri de Justícia, d'una declaració de reparació i reconeixement personal de la figura del president de la Generalitat Lluís Companys, que el règim franquista va afusellar el 1940 al castell de Montjuïc.

Actualitzat
Montilla assegura al comunicat que la reparació per part del Ministeri de Justícia és un "acte de justícia històric", però que l'executiu català aspira a l'anul·lació del judici que li va treure la vida. 

"És un pas més en el camí que ha de conduir a l'anul·lació plena del judici del president Companys", ha subratllat Montilla, que ha recordat que el "judici" que va comportar el "vil assassinat" de Companys ha de ser "anul·lat".

"Aquell afusellament -diu Montilla- mai no havia d'haver tingut lloc" i recorda que Companys era el "digne i legítim representant del poble català, elegit democràticament pels ciutadans catalans i, per tant, símbol i guia del país".
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut