La Generalitat aprova la creació d'una "Aena catalana" per gestionar els aeroports

El consell de govern d'aquest dimarts ha autoritzat la constitució d'Aeroports Públics de Catalunya, una nova societat pública que gestionarà els aeroports que ja té la Generalitat i els que li pugui traspassar el govern espanyol. L'organisme, que és l'equivalent a una "Aena catalana", neix amb un pressupost de 300.000 euros finançats per la Generalitat, que en serà soci únic. D'entrada, Aeroports Públics de Catalunya gestionarà els centres de Lleida-Alguaire i la Seu d'Urgell. Després aspira que li traspassin els de Girona, Reus i Sabadell, i també participar al consorci que dirigirà l'aeroport del Prat.
Actualitzat
Les funcions d'Aeroports Públics de Catalunya seran crear o ampliar qualsevol infraestructura aeroportuària de la seva titularitat o de la Generalitat i administrar-ne també les activitats complementàries. En paraules de la portaveu de l'executiu, Aurora Masip, l'objectiu és "crear musculatura" i "preparar el govern" per assumir "noves competències" en matèria d'aeroports.

Masip ha afegit que és un "primer pas per formar els equips directius i un cos de personal per poder assumir aquesta gestió", abans que es creï un organisme definitiu, d'acord amb la futura llei d'aeroports.

A banda de les instal·lacions d'Alguaire i la Seu d'Urgell, la Generalitat està pendent que es desclassifiquin com a aeroports d'interès general els de Girona, Reus i Sabadell. El tràmit de més envergadura, però, serà la constitució del consorci de gestió de l'aeroport del Prat.
NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut