Torreserona

La Generalitat anuncia un pla per modernitzar en set anys tots els sistemes de regadiu

Nova mesura per pal·liar el dèficit hídric de Catalunya. El conseller d'Agricultura, Joaquim Llena, ha anunciat un pla per modernitzar pràcticament tots els regs de Catalunya. La Generalitat vol estalviar aigua i per això vol actualitzar tots els regs. Llena s'ha fixat un termini màxim de set anys per dur a terme el projecte. L'objectiu és que tots els sistemes acabin regant gota a gota i puguin fer un màxim aprofitament de l'aigua. A més, ha explicat que aquest mateix any es posaran en marxa dos plans pilot per modernitzar els regadius de 5.000 hectàrees de Linyola i Penelles, del canal d'Urgell.

Actualitzat
Llena ha demanat una actitud decidida per part de tots per actualitzar els regadius. La conselleria situa el pla a sis o set anys vista i té l'objectiu d'haver modernitzat "pràcticament tots els regs del país" abans que acabi aquest termini.

El titular d'Agricultura ha fet aquest anunci durant la seva visita a Torreserona, al Segrià, on també ha fet referència als regants del Ter que no volen pagar l'aval per les obres de millora del reg. Llena està convençut que trobaran una sortida dialogada, però apunta que ara el més important és començar les obres.

Els regants del Baix Ter es neguen a pagar els cinc milions d'euros en concepte d'aval a l'Estat pel 18% del cost total de l'obra de millora i consolidació dels regadius de la zona. Argumenten que no pensen pagar tenint en compte que no hi ha aigua. Els regants demanen que sigui la Generalitat qui assumeixi la seva part com a compensació.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut