La caiguda del petroli els últims mesos ha facilitat un descens dels preus de la benzina
La caiguda del petroli els últims mesos ha facilitat un descens dels preus de la benzina (Europa Press/Alejandro Martinez Velez)

La gasolina arriba al nivell més baix de l'any just en ple pont de la Puríssima

Malgrat els últims descensos, el preu de la benzina continua superant l'euro i mig de mitjana a les gasolineres

RedaccióActualitzat

Posar gasolina ara, en ple pont de desembre, és més barat que fer-ho en qualsevol altre moment de l'any. El preu dels carburants està al nivell més baix de tot aquest 2023, tot i que continua per sobre de l'euro i mig.

El litre de gasolina costa 1,572 euros de mitjana, segons les dades de l'últim Butlletí Petroler de la Unió Europea. El gasoil està a 1,543 euros.

Si es tenen en compte els preus actuals, omplir un dipòsit de 55 litres costa uns 86 euros en el cas de la benzina --4,6 euros menys que fa un any--, i uns 85 euros al del dièsel, un euro menys que el 2022.

L'últim mes, la gasolina i el dièsel han baixat gairebé un 4,5% i un 5,9%, respectivament. Amb aquestes xifres són un 19% i un 18,8 % més barats que els màxims històrics que es van registrar el juny del 2022.


En caiguda des de finals de setembre

Si continua la tendència, la gasolina continuarà caient. Fa dos mesos que els preus baixen. El d'aquest inici de desembre és el desè descens consecutiu des de finals de setembre.

El gasoil també ha anat a la baixa, tot i que va començar a rebaixar-se més tard, a principis d'octubre.


Aquest és el preu que ens trobem a les estacions?

La publicació del butlletí coincideix amb el pont de la Puríssima, però no vol dir que sigui el preu que hi hagi a les estacions de servei. Les dades fan referència als nivells mitjans registrats entre l'últim dimarts de novembre i aquest passat dilluns.

A més, cada gasolinera té els seus preus i la Unió Europea elabora una mitjana. Aquest butlletí recull les dades d'11.400 estacions de servei a Espanya.

El que sí que està clar és que són els preus més baixos des de principi del 2023, quan encara s'aplicava el descompte de 20 cèntims per litre per pal·liar els efectes de la guerra d'Ucraïna en els preus dels carburants.

 

ARXIVAT A:
IPC Automoció
Anar al contingut