La Policia Nacional va detenir el noi, que no va oposar cap resistència
La Policia Nacional va detenir el noi, que no va oposar cap resistència

La Fiscalia porta a judici 4 menors pels incidents postsentència

La Fiscalia acusa els quatre menors de desordres públics i atemptat contra els agents i els demana un any de llibertat vigilada

Actualitzat

La Fiscalia demana 1 any de llibertat vigilada per a quatre menors detinguts en els aldarulls que hi va haver a Barcelona després de fer-se pública la sentència del procés. Els acusa d'un delicte de desordres públics i un altre d'atemptat als agents i demana un any de llibertat vigilada per a cadascun d'ells.

En el seu escrit, la Fiscalia manté que eren a via Laietana el 18 d'octubre del 2019 i els acusa pels aldarulls davant la comissaria de policia.

Els quatre menors són dos nois i dues noies que, segons l'escrit d'acusació, portaven "tota mena de material llancívol com boles metàl·liques, peces de caragol de mida gran, trossos de llambordes o ampolles de vidre de grans dimensions".

L'advocada d'Alerta Solidària, Norma Pedemonte, ho considera una explicació dels fets poc detallada.

"La Fiscalia està aquí exagerant els fets relatats per aquest policia, els està agreujant amb l'única finalitat, entenem nosaltres, d'atemorir la ciutadania i de demostrar que totes aquelles persones represaliades en aquells dies han de ser escarmentades per això i condicionar les possibles protestes."

Entre els menors, hi ha el Guillem, veí de Sant Cugat del Vallés, de qui la Fiscalia diu que va arrencar llambordes del carrer per llançar-les contra la policia.

El noi estava assegut a primera fila en les protestes de Via Laietana (CCMA)
En Guillem assegut a terra quan els manifestants comencen a córrer (CCMA)

El Guillem és el noi de la dessuadora taronja que es va fer viral a les xarxes. A les imatges es veia com en una seguda davant de la policia, els agents comencen una càrrega. Ell, a primera fila, no se n'assabenta i el detenen.

El Guillem va denunciar 8 agents per maltractaments.

ARXIVAT A:
Procés català
Anar al contingut