Càrregues policials durant l'1-O
Càrregues policials durant l'1-O
Barcelona

La fiscalia diu que les càrregues de l'1-O "no van afectar en absolut la convivència"

La fiscalia recrimina al govern que convoqués "de forma irresponsable" els ciutadans en concentracions "tumultuàries"

RedaccióActualitzat

La fiscalia considera que l'actuació de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil per impedir l'1-O no va afectar "en absolut la normal convivència ciutadana" i recrimina al govern que convoqués "de forma irresponsable" els ciutadans en concentracions "tumultuàries" davant els locals de votació. De fet, fa responsables dels aldarulls els ciutadans que van anar als centres de votació.

"Les mesures adoptades per la Guàrdia Civil i la Policia Nacional en absolut han afectat la normal convivència ciutadana. Van afectar, sens dubte, els nombrosos grups de persones que de manera irresponsable havien estat convocats pel govern de la Generalitat coneixedors de la il·legalitat de l'acte i de les mesures judicials adoptades, persones que de manera voluntària, concertada i coordinada, es van concentrar en determinats llocs de Barcelona, agrupant-se a les seves portes per, de manera tumultuosa, impedir als agents policials intervinguts el compliment de la resolució judicial referida.

Les persones allà concentrades de forma tumultuària van obstaculitzar la tasca dels diversos agents en compliment de la resolució".

Segons l'escrit, que ha fet en resposta a la denúncia presentada per la Generalitat contra l'actuació de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, diu que només s'ha d'investigar el que va passar al centre dels Jesuïtes de Sant Gervasi del carrer de l'Avenir de Barcelona.

De la resta d'episodis a què fa esment la denúncia de la Generalitat, sosté que no es poden investigar perquè no es concreten les conductes violentes i només es persegueix una confusió interessada.

Per la fiscalia, de cap manera es pot parlar de violència greu i generalitzada en relació amb les càrregues policials de diumenge.

En el seu escrit, el fiscal també minimitza la xifra de prop de 900 ferits que van causar els agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil amb la seva actuació de diumenge. Afirma, textualment, que només representen el 0,037% dels individus afectats per la presumpta violència lleu policial.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut