Puig va ser conseller de Cultura en la legislatura presidida per Carles Puigdemont (ACN/Albert Cadanet)

La Fiscalia demana a Llarena que reactivi l'euroordre contra Lluís Puig

Els fiscals que van participar en el judici del procés demanen tramitar l'extradició de l'exconseller de Cultura exiliat a Bèlgica

La Fiscalia espanyola ha demanat al jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena que reactivi l'euroordre contra l'exconseller Lluís Puig, processat pel referèndum de l'1 d'octubre pels delictes de desobediència i malversació.

En aquest escrit, els 4 fiscals que van participar en el judici del procés també demanen tramitar la seva extradició.

Les euroordres contra Puig i els altres líders independentistes a l'exili van quedar sense efecte amb l'entrada en vigor de la reforma que va derogar el delicte de sedició i que va modificar el de malversació.

Ara aquest nou moviment de la Fiscalia coincideix amb el debat sobre una possible llei d'amnistia que estarien negociant el PSOE i Sumar amb els partits independentistes en el marc d'una futura investidura de Pedro Sánchez. 


Recurs rebutjat al juny

Puig va recórrer el seu nou processament per desobediència i malversació agreujada, però la Sala d'Apel·lació del Suprem va rebutjar el recurs el 13 de juny passat, de manera que el processament va esdevenir ferm, cosa que significava que la Fiscalia ja podia demanar l'euroordre contra ell.

Tot i que l'exconseller no estava blindat per la immunitat parlamentària, la Fiscalia ha esperat la decisió del Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) que va retirar el blindatge a l'expresident Carles Puigdemont per decidir sobre el conjunt dels exiliats a Bèlgica.

Els fiscals Consuelo Madrigal, Fidel Cadena, Javier Zaragoza i Jaime Moreno entenen ara que amb aquest escenari es compleixen els requisits establerts per la legislació vigent europea que permet a l'autoritat judicial espanyola reactivar l'euroordre.

ARXIVAT A:
JudicialProcés catalàLluís Puig
Anar al contingut