Baltimore

La Fiscal de Maryland presentarà càrrecs d'homicidi contra els sis policies investigats per la mort de Freddie Gray

La fiscal Marilyn Mosby assegura que va ser una detenció il·legal perquè Gray no havia comès cap delicte

RedaccióActualitzat

La fiscalia de l'Estat de Maryland determina que la mort del jove afroamericà Freddie Gray, que va generar una onada de protestes a Baltimore, va ser un homicidi i presenta càrrecs contra sis policies.

La fiscal Marilyn Mosby assegura que va ser una detenció il·legal perquè Gray no havia comès cap delicte i demanarà que se'ls jutgi per un possible homicidi.

Mosby ha explicat en un to contundent en roda de premsa que després de revisar els resultats de l'autòpsia els policies podrien haver comès un assassinat en segon grau, mala praxi, assalt i homicidi involuntari. Ha dictat la seva detenció. Els agents estan apartats del cos.

Mosby ha explicat que la mort va ser conseqüència de les ferides que va patir al furgó policial, on no anava lligat. A més, li van denegar en diverses ocasions l'assistència mèdica. Quan finalment hi van accedir, va ser massa tard. Gray va sortir de la furgoneta i ja no respirava. Va morir sis dies després per lesions a la medul·la espinal.

El president dels Estats Units, Barack Obama, també ha parlat i ha demanat que s'arribi fins al fons de la investigació i que es faci justícia.

El cas de Freddy Gray ha provocat un fort malestar en la població de Baltimore. Hi ha hagut nombroses protestes i algunes han acabat amb disturbis i detinguts.

A Baltimore continua el toc de queda de 10 de la nit fins a les 5 de la matinada, almenys durant els pròxims dos dies. El governador de Maryland ha confirmat que de moment, en previsió del que pugui passar les pròximes hores, la Guàrdia Nacional no es retirarà.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut