Hipoteques
L'import mitjà de les hipoteques signades també cau

La firma d'hipoteques segueix en caiguda lliure: un 27,8% a l'agost respecte a fa un any

En canvi, els tipus d'interès continuen pujant, un 1,3% a l'agost sobre el tipus mitjà d'ara fa un any

RedaccióActualitzat

La firma d'hipoteques continua refredant-se, mentre en paral·lel avança la pujada del tipus d'interès que s'aplica als préstecs. Segons les dades publicades aquest dimecres per l'INE, el mes d'agost passat les hipoteques concedides a Catalunya van caure un 27,8%, 5 punts més que al conjunt de l'Estat, on se'n van signar un 22,7% menys que ara fa un any. S'encadenen així set mesos de caigudes i pràcticament totes de més de dos dígits.

L'import mitjà de les hipoteques signades també cau i se situa en poc més de 138.000 euros.

En direcció contrària es mouen els tipus d'interès. Els nous préstecs concedits aquest agost s'han tancat a un termini mitjà de 24 anys i a un tipus mitjà del 3,25%, 1,3 punts percentuals per sobre del tipus mitjà d'ara fa un any.

La firma d'hipoteques es desploma
La firma d'hipoteques es desploma (iStock)

Això representa un increment interanual del 66,4%. I l'opció escollida majoritàriament ha estat la d'una hipoteca a tipus fix. El 58% de totes les signades a l'agost ho són, enfront del 42% a tipus variable.

La cerca de millors condicions en els préstecs explica l'increment d'hipoteques amb canvis registrals, un 4,5% més que a l'agost de fa un any.

Així pugen les novacions --modificacions produïdes amb la mateixa entitat financera-- i en grau més alt les subrogacions --aquelles operacions en les quals es canvia d'entitat.

 

ARXIVAT A:
HabitatgeHipoteques
Anar al contingut