La Fira Trapezi de Reus tanca l'edició d'enguany amb uns 40.000 espectadors

ACN Reus - Unes 40.000 persones han passat per la 28a edició de la Fira Internacional de Circ de Catalunya, el Trapezi de Reus, entre els quatre dies que ha durat el certamen. Són xifres similars a les de l'any passat, segons ha apuntat l'organització aquest dilluns en la roda de premsa de balanç. Els impulsors han destacat l'alta ocupació en les 69 representacions dels 46 espectacles previstos. En concret, en un 90% dels casos que calia pagar entrada, s'han esgotat; mentre que en la resta s'ha superat el 90% de l'aforament. Alhora, han destacat la bona acollida de les jornades professionals, que permeten donar a conèixer les produccions i crear un mercat de circ durant tot l'any.

L'alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, ha fet un "balanç molt positiu" de l'edició d'enguany, amb la ciutat "plena de gent" i que ha posat en valor "l'enllaç entre la cultura i la promoció" del municipi. Les codirectores artístiques de la fira, Cristina Cazorla i Alba Sarruate, han destacat que una de les raons de l'èxit és que el circ "és viure en comunitat". En aquest sentit, les xifres d'ocupació les han deixat molt satisfetes. "Repartir la programació per la ciutat i posar-la en una franja horària similar ha permès que molta més gent ha pogut veure els espectacle més còmodament", ha manifestat Cazorla.

També han estat positives les valoracions que han rebut dels programadors i artistes participants. En concret han estat 119 els que han passat pel Trapezi durant els quatre dies. En alguns casos, han detallat, ja s'han començat a contractar espectacles per diferents certàmens d'arreu de l'Estat. El regidor de Cultura de Reus, Daniel Recasens, ha comentat que aquestes propostes, "més enllà del valor del lleure", també expliquen diferents situacions de la vida "a través de l'humor i l'absurd". "Hem parlat del suïcidi, la maternitat o la salut mental veient espectacles i passant-nos-ho bé, però també fent-nos pensar", ha apuntat. Finalment, Sarraute ha revelat que de cara l'any que ve ja tenen companyies que volen ser a Reus per estrenar les seves creacions.

Anar al contingut