El municipi de Benaocaz, a Cadis, situat entre muntanyes
El municipi de Benaocaz és al parc natural de la serra de Cadis (Europa Press)

La Família Arc Iris acampa il·legalment a un parc natural de Cadis seguint un cicle lunar

La Guàrdia Civil assegura que hi estan fent foc i llençant brossa i, segons l'Ajuntament, s'hi voldrien estar els 28 dies d'un cicle lunar

RedaccióActualitzat

Mig centenar de persones, membres de l'anomenada Família Arc Iris, estan acampades des de dissabte en una vall del parc natural de la serra de Grazalema, al municipi de Benaocaz, a Cadis, una activitat prohibida i per a la qual no tenien permís. Segons l'Ajuntament, volen viure allà un cicle lunar i, per tant, s'hi voldrien estar 28 dies.

"Us comuniquem que tenim constància que des de dissabte hi ha un assentament il·legal al nostre municipi. Estem en contacte amb la Guàrdia Civil i, des de diumenge al matí, amb Medi Ambient, el director del parc i el tinent de la Guàrdia Civil. Ens informen que s'hi està fent foc i s'hi estan abocant residus", informava el consistori als veïns aquesta setmana.

La Família Arc Iris, fundada el 1972 als Estats Units, es presenta com un grup de persones "compromeses amb valors com la no-violència i l'igualitarisme", que es reuneixen un cop l'any durant un cicle lunar per estar en "comunió amb la natura". 

L'alcaldessa de Benaocaz, Olivia Venegas, ha explicat que "en principi, està tot controlat". No obstant això, ha assegurat que treballen amb la Guàrdia Civil i la direcció del parc natural per poder desallotjar aquestes persones --de diverses nacionalitats--, que també fan danses, aparentment com a rituals a la Lluna.

Per evitar que se n'hi afegeixin més, la policia ha restringit l'accés a la zona. Segons fonts de la Guàrdia Civil, els van desallotjant a poc a poc, advertint-los de les sancions a què s'exposen --i que, de fet, ja els estan posant-- per fer focs i per acampar en una zona on no està permès fer-ho. També per desobediència i per portar ganivets, han informat. "No estan sent gaire col·laboradors", assegura la policia.

També s'estan apagant les fogueres que encenen i s'estan desmuntant les estructures que hi han anat instal·lant per intentar que es trobin "menys còmodes" i se les pugui expulsar com més aviat millor.

Segons la policia, els acampats havien demanat permís a l'Ajuntament per fer aquesta activitat, però se'ls va denegar.

Amb tot, l'alcaldessa demana "tranquil·litat" i confia que l'acampada "s'acabi aviat".

ARXIVAT A:
Guàrdia CivilAndalusia
Anar al contingut