El fresc abans i després de la seva "restauració"
El fresc abans i després de la seva "restauració"
Borja

La dona que va intentar restaurar l'"Ecce Homo": "El mossèn ho sabia, com voleu que jo ho faci sense que m'ho diguin?"

L'octogenària ha explicat que el mossèn estava al cas de tot i que tothom que entrava a l'església la veia pintar. "Mai ho vaig fer d'amagatotis", ha assenyalat.

RedaccióActualitzat
La dona octogenària que va intentar restaurat l'"Ecce Homo" pintat en un dels murs de l'església del Santuari de la Misericòrdia del municipi de Borja i que el va deixar fet un cromo s'ha explicat davant dels mitjans.

"El mossèn ho sabia", ha dit, i ha afegit: "Ho sabia tothom que entrava a l'església i em veia pintant. Mai ho vaig fer d'amagat", ha declarat la dona, Cecilia Giménez, que s'ha preguntat davant de les càmeres de TVE: "Com voleu que jo ho faci sense que m'ho diguin?".

La néta de la dona ha subratllat que no era el primer cop que treballava sobre el fresc, "encara que fins ara només n'havia tocat la túnica", ha assenyalat en declaracions a la televisió

Per la seva banda, restauradors professionals examinaran l'obra la setmana que ve amb la dona per mirar de veure què s'hi pot fer, encara que ja han avançat que veuen difícil recuperar-la perquè està "molt deteriorada".

Notícia destacada als mitjans europeus


La notícia que una particular havia fet malbé un fresc que volia restaurar va aparèixer destacada en molts mitjans de comunicació europeus que la van mantenir en portada al llarg del dia d'ahir. Mentre, a Twitter triomfaven les bromes sobre l'obra, amb piulades que assenyalaven la semblança del fet amb la pel·lícula de Mr. Bean, que es mofaven que en qüestió de frescs no hi hagués la possibilitat del botó "desfer" o que mostraven diversos muntatges fotogràfics de l'"Ecce Homo" amb la cara del rei Joan Carles o amb la cara de Paquirrín, a Europa. Mitjans com la BBC explicaven que a Espanya una amateur havia malmès un fresc intentant restaurar-lo. Així, el també britànic "Telegraph" es va fer ressò del fet i va destacar que es tractava d'una dona gran.

Una dona gran "amb una vida molt difícil"

Després de tota la polseguera que ha aixecat l'errònia intervenció sobre l'"Ecce Homo" de Borja, el tinent d'alcalde de la localitat ha demanat comprensió cap a la dona dient que és una dona molt gran, "amb una vida difícil", amb un fill discapacitat de 60 anys al seu càrrec i que ho va fer amb la millor intenció per reparar l'obra".

Anar al contingut