Captura del vídeo que Vilà ha difós per denunciar la situació a Palestina. (Foto: @saravilagalan)
Captura del vídeo que Vilà ha difós per denunciar la situació a Palestina. (Foto: @saravilagalan)
Gaza

La diputada d'ICV Sara Vilà, retinguda durant cinc dies a Palestina

El grup internacional de suport als palestins del qual formava part no ha pogut sortir fins aquesta tarda cap a Egipte

RedaccióActualitzat

La diputada d'Iniciativa per Catalunya Verds Sara Vilà ha estat cinc dies retinguda a Palestina pel bloqueig de les fronteres per part tant de les autoritats israelianes com egípcites. Tant Vilà com les deu persones de diverses nacionalitat que han anat amb ella a donar suport als palestins que treballen a Gaza tenien previst tornar dijous passat, però fins aquest dimarts a la tarda no han pogut sortir-ne. Després de denunciar la seva situació, els han permès sortir cap a territori egipci, segons ha informat ella mateixa des de Twitter.

 

 


 

Vilà ha anat a Palestina amb l'associació Unadikum, que denuncia que les forces israelianes disparen als pagesos i als pescadors palestins que treballen a Gaza. També ha assegurat que Israel els ha tallat l'aigua, la llum i el gas.

El Ministeri d'Afers Exteriors espanyol ha confirmat que el Consolat General d'Espanya a Jerusalem i l'ambaixada al Caire estaven fent gestions perquè Vilà pogués sortir de Gaza. Per fer-ho, tenia dues opcions, pel pas de Rafah, al límit amb Egipte, que és per on va entrar, o bé per la frontera amb Israel, pel pas d'Eretz. Israel, però, no deixa sortir per la seva frontera les persones que entren a Gaza per aquest pas. I el govern en funcions egipci també els havien barrat el pas perquè, segons la mateixa Vila, és "còmplice" d'Israel.

Anar al contingut