El Prat de Llobregat

La dessalinitzadora del Prat no podria funcionar a ple rendiment encara que fes falta per problemes tècnics

La planta del Prat de Llobregat va entrar en funcionament fa quatre anys. Des de llavors no ha calgut que funcionés al 100%, però, si calgués, no podria, perquè només pot arribar al 70% de la seva capacitat. L'ACA ha reconegut que té deficiències tècniques.

TV3Actualitzat
La dessalinitzadora del Prat es va inaugurar fa quatre anys amb la idea que fos una de les grans solucions davant d'una nova sequera extrema com la del 2007. Des que va ser inaugurada, però, no ha arrencat a ple rendiment, de fet no ha anat més enllà del 60% de la seva capacitat. I no només perquè l'estat dels embassaments des d'aleshores no ho ha fet imprescindible, sinó perquè, a més, té uns problemes tècnics que fan que, ara mateix, no li sigui possible produir més del 70% dels 200 milions de litres d'aigua que hauria de poder subministrar al dia.

Segons l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) el problema són petites anomalies que entren en un període de garantia de deu anys, de manera que les reparacions necessàries per arreglar-ho no haurien de suposar cap despesa afegida.

La construcció de la dessalinitzadora va tenir un pressupost de 230 milions d'euros, i es va fer per garantir, en cas de sequera, l'abastiment d'aigua potable als 4,5 milions d'habitants als quals dóna servei. Però també per reduir les captacions d'aigua del Ter per part de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, i evitar deixar-lo per sota del cabal ecològic.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut