Els jugadors de l'Atlètic amb la Copa (Foto: EFE)
Futbol

La desena Copa de l'Atlètic de Madrid, que supera per primera vegada el Reial Madrid des del 1999

L'Atlètic de Madrid s'ha tret l'espina de 14 anys sense guanyar-li cap partit al Reial Madrid just quan hi havia un títol en joc. El 2-1 davant el Reial Madrid suposa el desè títol de Copa per a l'equip blanc-i-vermell, que ha jugat i guanyat ja tres finals des que Diego Simeone va arribar a la banqueta: la Lliga Europa (2012), la Supercopa d'Europa (2012) i ara la Copa.

Actualitzat
L'Atlètic de Madrid s'ha tret l'espina de 14 anys sense guanyar-li cap partit al Reial Madrid just quan hi havia un títol en joc. L'1-2 davant el Reial Madrid suposa el desè títol de Copa per a l'equip blanc-i-vermell, que ha jugat i guanyat ja tres finals des que Diego Simeone va arribar a la banqueta: la Lliga Europa (2012), la Supercopa d'Europa (2012) i ara la Copa.

Hi havia una estadística força curiosa que donava com a favorit l'Atlètic: el Reial Madrid i l'Atlètic de Madrid s'havien enfrontat fins ara en tres finals de Copa a l'estadi Santiago Bernabéu (1960, 1961 i 1992), i l'Atlètic les havia guanyat totes tres. En canvi, l'única que van jugar a l'estadi Vicente Calderón va ser per als blancs.

Fins a aquesta, l'Atlètic de Madrid tenia tantes finals guanyades com perdudes (9) i ara ha desfet aquest empat per sumar el seu desè títol en la competició. En canvi, el Reial Madrid, l'equip que més finals ha jugat (38), es queda amb 18 títols, molt per darrere del Barça (26) i de l'Athletic (23). L'Atlètic de Madrid és el quart equip a la llista, després d'adjudicar-se un títol que no guanyava des del 1996.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut