Els plànols originals i les maquetes del Bocanegra són al Museu de la Ciència i la Tècnica de Terrassa (CCMA) (Viquimèdia/Detectandpreserve, CC BY-SA 3.0)

La curiosa història del Seat 1200 Sport, convertit en cotxe de culte

El Bocanegra és un model dels anys 70 que s'ha acabat convertint en una peça de col·leccionista: només en queden uns 300 al món, una trentena a Catalunya

RedaccióActualitzat

El seu nom oficial és Seat 1200 Sport, un model dels anys 70 fet i dissenyat a Catalunya, però que no es va crear ni a la Zona Franca ni a Martorell. El cotxe, conegut com a Bocanegra, va ser ideat per un grup de catalans que, constituïts en cooperativa, a Terrassa, van proposar a la companyia un nou model, davant l'anunci que el popular 850 es deixaria de fer.

Al principi, Seat els va ignorar però, finalment, els va comprar el projecte, i fins i tot el va publicitar com a cotxe seu, tot i que no ho era.

L'aventura només va durar cinc anys. Se'n van fer poc més de 19.000 unitats i el 1980 es va deixar de fabricar. A dia d'avui, en queden uns 300 al món, una trentena dels quals, a Catalunya.

Alguns dels protagonistes ens expliquen aquesta curiosa història d'un model que va revolucionar el sector a mitjans dels anys 70, i que s'ha acabat convertint en un cotxe de culte.

 

ARXIVAT A:
Seat
Anar al contingut