Barcelona

La CUP renuncia a formar part de la mesa del Parlament

La CUP dóna a Junts pel Sí la majoria a la mesa del Parlament i anuncia que votarà Carme Forcadell com a nova presidenta de la cambra

RedaccióActualitzat

La CUP ha decidit aquesta tarda no formar part de la mesa del Parlament. La formació ha decidit donar suport als quatre noms proposats per Junts per Sí, per garantir una majoria independentista. El diputat electe Albert Botran justifica la seva absència: "Nosaltres hem pensat que, sent la força amb menys representació dins d'aquesta cambra, no ens corresponia demanar un lloc a la mesa. Per tant, nosaltres donem suport als quatre membres que ha proposat Junts pel Sí, perquè, bàsicament, hi pugui haver una majoria independentista."

Botran diu que la presència a la mesa de grups contraris a la independència o neutrals podrien bloquejar la feina del Parlament en una legislatura, remarca, de contingut rupturista, i és per això que donaran suport als candidats de la formació que va encapçalar Raül Romeva el 27-S.

La CUP ha presentat aquesta tarda els deu diputats que formaran el grup parlamentari, presidit per Antonio Baños. Diuen que la legislatura que comença és la del trencament democràtic. Han afegit que votaran Carme Forcadell, a qui han destacat com a dona i com a activista social. Sobre els escorcolls a la seu de Convergència, creuen que és una motxilla que carrega el partit que presideix Artur Mas. I és un dels arguments que esgrimeixen per no voler investir Artur Mas.

Dilluns es constitueix el Parlament

El nou Parlament, doncs, es constituirà dilluns amb Carme Forcadell com a presidenta i una mesa de majoria independentista sense la presència de la CUP.

La voluntat de Junts pel Sí era que l'esquerra alternativa participés en la direcció del Parlament i per això li hauria pogut cedir el lloc de Ramona Barrufet. Tant Joan Coscubiela (Catalunya Sí Que es Pot) com Eva Granados (PSC) van reclamar aquest dilluns a la CUP que acceptés un lloc per evitar que Junts pel Sí tingués una majoria absoluta que no té a la cambra.

Finalment, 4 dels 7 membres de la mesa seran independentistes. En el principi d'acord, que recull la tradició que la mesa representi els partits més votats, les vicepresidències recauran en Lluís Coromines, de CDC, la primera, i José María Espejo-Saavedra, de Ciutadans, la segona. Les secretaries les ocuparien Anna Simó i Ramona Barrufet, de Junts pel Sí; David Pérez, del PSC, i Joan Josep Nuet, el coordinador general d'EUiA. El PP en quedaria fora. I la CUP també, després de rebutjar l'oferta de Junts pel Sí.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut