Eulàlia Reguant, al Parlament a principis d'aquest mes de febrer

La CUP presentarà una esmena a la totalitat als pressupostos pactats entre el govern i el PSC

Reguant considera que la legislatura d'Aragonès "està esgotada"

ACN/RedaccióActualitzat

La CUP ha confirmat aquest diumenge que presentarà una esmena a la totalitat als pressupostos per al 2023, que el govern ha aprovat aquesta setmana, després de l'acord amb el PSC.

Ho ha afirmat la portaveu del grup parlamentari, Eulàlia Reguant, en una entrevista a ElNacional.cat, després que aquest cap de setmana ho insinués també durant una entrevista al programa "L'hemicicle" de Catalunya Informació, en què va assegurar que "hi ha un tripartit a l'ombra".

"Estem acabant d'analitzar tots els números. Però més que una esmena a la totalitat, que és evident que acabarem presentant, el que nosaltres plantegem és una esmena a les polítiques del govern", afirma per explicar què farà la CUP.

Reguant, a més, avisa que els anticapitalistes es dedicaran a "fer propostes, organitzant-se amb la gent que ja s'està mobilitzant, i escoltar totes aquestes plataformes".

"Legislatura esgotada"

Més enllà de les seves intencions, Reguant afirma que el mandat de Pere Aragonès està acabat. "La legislatura està esgotada en allò que tenia a veure amb grans transformacions i grans canvis i avançar cap a l'exercici de l'autodeterminació del país. El que ha passat en aquesta legislatura és que s'ha estancat el conflicte, s'ha intentat adormir, i que es respon al dictat de la patronal. S'estan impulsant macroprojectes que defineixen un model de país molt concret, que és el totxo, el turisme i la precarietat laboral", assegura la portaveu de la CUP.

Per últim, Reguant considera "molt complicat" refer l'entesa de la CUP amb el govern. Per a la diputada, "ells han triat el camí contrari del que havien dit i s'havien marcat a l'inici de la legislatura", i això ho fa inviable.

 

ARXIVAT A:
CUPPressupostos de la Generalitat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut