Barcelona

La CUP permet que els pressupostos superin el primer tràmit en comissió

Els anticapitalistes reclamen més determinació en la recaptació fiscal i en suport a l'educació i sanitat públiques

Actualitzat

La CUP ha emplaçat el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, a moure fitxa en les negociacions sobre els pressupostos del 2017, el mateix dia que, amb el seu vot favorable, el dels anticapitalistes, i el de Junts pel Sí ha permès aquest dilluns al Parlament que els comptes superessin un nou tràmit. A la Comissió d'Economia i Hisenda, els onze vots de JxSí i CUP han rebutjat les esmenes a la totalitat presentades per Ciutadans, PSC, Catalunya Sí que es Pot i PP.

Es tracta de la primera secció del projecte de pressupost que supera el tràmit en comissió, si bé els pressupostos encara no tenen garantida l'aprovació en el debat final. La CUP ha manifestat que als pressupostos els falten més determinació en la recaptació fiscal i en polítiques socials i de suport a l'educació i sanitat públiques.

La diputada Eulàlia Reguant ha apuntat que el futur dels comptes "té a veure amb el que el govern tingui o no ganes de fer" i ha instat l'executiu a fer gestos que apropin un acord. Junqueras ha afirmat que els comptes són un avanç respecte a altres anteriors. La resta de grups de l'oposició han subratllat que el govern català està a expenses de la decisió que prengui la CUP sobre els comptes en l'assemblea del 28 de gener.

Aquest era el primer debat en comissió d'una secció pressupostària del pressupost, en aquest cas la del Departament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda, el pressupost del qual puja a 197,3 milions, un 42,7% més que el 2015. Aquest augment es deu al creixement dels fons previstos per al "desplegament" de la Hisenda pròpia i per la incorporació de les delegacions territorials del govern.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut