El diputat de la CUP Quim Arrufat atén els mitjans. (Foto: ACN)
El diputat de la CUP Quim Arrufat atén els mitjans. (Foto: ACN)
Barcelona

La CUP impulsa una candidatura "rupturista" de cara a unes eleccions "plebiscitàries i constituents"

El diputat Quim Arrufat assegura que no participaran de la "dinàmica perversa" de CiU i ERC de "comunicar-se a través dels mitjans"

RedaccióActualitzat

La CUP presenta el seu full de ruta. El diputat de les Candidatures d'Unitat Popular Quim Arrufat ha anunciat una candidatura "excepcional i rupturista". Afirma que volen allunyar-se de la dinàmica d'ERC i CiU de cara a unes eleccions "plebiscitàries i constituents".

Els detalls de la proposta se sabran el 10 de gener, però Arrufat ja ha explicat que davant d'unes "eleccions excepcionals, calen propostes excepcionals" i per això aposten per no tornar-se a presentar "amb la mateixa proposta política".

La CUP treballa en una proposta que inclogui "una participació majoritària de la societat civil" i que aposti "per una ruptura amb l'Estat". Arrufat també ha fet una crida al Procés Constituent perquè se sumi a la iniciativa.

No a la candidatura unitària

El diputat de la CUP creu que "enlloc està escrit" que la llista única "sigui la millor fórmula per llegir els resultats a nivell internacional" i ha assegurat que "reduir tots els vots favorables a la independència a un sol líder i programa no acostuma a ser la millor manera de representar la opció independentista".

Arrufat ha assegurat que la CUP "no participarà en la dinàmica perversa ni en l'espectacle mediàtic" de CiU i ERC de "comunicar-se a través dels mitjans i no en els marcs de discussió política".

 

 

Anar al contingut