L'alcalde de Valls, Albert Batet, en una imatge d'arxiu
L'alcalde de Valls, Albert Batet, en una imatge d'arxiu (Foto: ACN)
Valls

La CUP de Valls va contractar Método 3 per investigar el pare de l'alcalde

La secció local de la CUP de Valls reconeix haver encarregat a l'agència de detectius Método 3 que investigués Albert Batet, el pare de l'actual alcalde. En aquest cas, la candidatura va demanar una informació que és pública i "legal" sobre els Batet, l'any 2010. Ho va fer, diu, "per responsabilitat política".

RedaccióActualitzat
La secció local de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Valls ha reconegut haver encarregat a l'agència de detectius Método 3 que investigués el pare de l'alcalde del municipi, Albert Batet i Gabarró.

L'alcalde de Valls, de CiU, és Albert Batet i Canadell. La CUP local del municipi va demanar, l'any 2010, a la mateixa empresa que ara acapara els titulars d'actualitat pel que fa als casos d'espionatge a polítics que investigués el seu pare. La CUP del municipi de l'Alt Camp, però, ha assegurat que l'informe que es va encarregar, i que la CUP ha penjat a internet, tenia l'objectiu de recopilar dades que podien afectar el procés de revisió del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM).

No és espionatge

La CUP ha assegurat que es tracta d'un informe tècnic amb dades del Registre de la Propietat accessibles per a qualsevol ciutadà, per la qual cosa ho consideren "un acte de responsabilitat política per combatre la corrupció" i es desmarquen de l'espionatge.

L'informe tenia com a objectiu recopilar dades que poguessin confirmar el rumor que el pare de Batet havia comprat terrenys susceptibles de ser requalificats en el procés de revisió del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM).

El partit s'ha posat en contacte amb Batet aquest dissabte per explicar-li el contingut de l'informe, fet el 2010 i que recopilava dades de la propietat referents a l'empresa Inbatet 2005, vinculada al pare de l'alcalde, que en aquell moment era regidor d'Urbanisme i impulsor de la revisió del POUM.

La CUP de Valls ha defensat que "no es tracta de cap espionatge, sinó que és informació legal", i que va contractar l'agència perquè hi ha informació pública que costa molt de trobar. 

Método 3, per recomanació

"L'informe es va encarregar a Método 3 per la recomanació d'advocats consultats i també perquè presumptament aquesta empresa no pertanyia a l'òrbita convergent", han indicat. Així, la CUP ha manifestat que no volia "comprometre els militants" fent la investigació i que es va estimar més  encarregar-la a una tercera empresa, també per assegurar un informe professional i evitar errors propis d'un treball amateur.

Era la primera vegada que encarregaven un treball d'aquest tipus a una agència. Li van pagar uns 2.000 euros, tot i que, segons han comentat a Twitter, "l'encàrrec no s'hauria d'haver fet a una agència de detectius" i "menys, a Método 3".

Augment de patrimoni de Batet

L'informe, que la CUP ha penjat a internet, assenyala que el pare i l'oncle de Batet van constituir l'empresa Inbatet 2005 amb un sol treballador i que a través de la firma van adquirir, entre els anys 2005 i 2009, setze solars a Valls, la meitat dels quals eren rústics. El 2007, Batet va ser nomenat regidor d'Urbanisme i el 2008 va accedir a l'Ajuntament de Valls, tot i que va conservar la cartera d'Urbanisme fins al 2010.
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut