El diputat de la CUP, Benet Salellas
El diputat de la CUP, Benet Salellas

La CUP demana al govern claredat i acció i no descarta "cap escenari", tampoc el 21D

RedaccióActualitzat

La CUP ha reunit a Sabadell els seus càrrecs electes, alcaldes i regidors, i representants de les assemblees. Ha estat una jornada per analitzar com s'avança cap al procés constituent des del municipalisme.

Els anticapitalistes fan una crida a no acatar el 155, però no descarten del tot participar en les eleccions del 21 de desembre. La portaveu Núria Gibert ha dit explicat que no avalen "cap mecanisme d'imposició que surti de l'article 155" perquè consideren que és "il·legítim".

Però la CUP també demana al govern claredat i acció de cara a fer efectiva la república. Reconeixen que tant el govern com la seva formació han pecat de falta de previsió política i no descarten presentar-se a les eleccions del 21 de desembre.

La formació ha mostrat tot el seu suport al govern, però considera que des de la declaració d'independència i l'aplicació del 155 està mantenint una actitud de debilitat que genera, diuen, desconcert. I fent també autocritica parlen d'ingenuïtat política per no haver previst l'actual escenari.

Banet Salellas: "El cert és que en aquest país no hi ha estructures d'Estat preparades ni mesures d'efectivitat republicana que s'estiguin desenvolupant. El que es demostra és que el govern català no estava preparat per a un escenari d'unilateralitat pura com el que s'ha produït"

No descarten cap escenari

El rebuig al 155, però, no vol tancar cap escenari:

"No volem ser tancats ni irresponsables i tindrem tots els escenaris damunt la taula"

Gibert ha explicat que la decisió quedarà en mans de la militància:

"Segurament hi haurà decisions complexes que no només el govern haurà de prendre"

La CUP fa una crida a Catalunya en Comú a afegir-se a un front de les forces favorables al procés constituent.  

Sobre el cessament de Josep Lluís Trapero al capdavant dels Mossos d'Esquadra, Giberta ha recordat que la CUP creu en la desobediència, però puntualitza: "nosaltres mai l'exigim perquè és una decisió personal de cadascú".

ARXIVAT A:
IndependènciaProcés catalàArticle 155
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut