Barcelona

La CUP: "Acceptem la pregunta com a màxim acord al qual hem pogut arribar"

RedaccióActualitzat

La CUP assumeix la pregunta i data pactada per al referèndum sobre el futur de Catalunya malgrat que no és la que hauria plantejat la formació, que hauria optat per una fórmula com la d'Escòcia. "Acceptem la pregunta com a màxim acord, segurament, al qual hem pogut arribar" i en el qual tothom se sent "còmode", ha explicat el diputat Quim Arrufat en una roda de premsa al Palau de la Generalitat.

"Demanàvem que fos unívoca, i no ho és. Que contingués la paraula independència, que hi és, i que fos binària, i només ho és en part", ha comentat.

Arrufat, que ha anunciat que dialogaran amb la ciutadania per veure si també es fan seu l'acord polític, ha demanat a les forces polítiques que "defensin amb totes les seves conseqüències" l'acord assolit.

"Que la pregunta inclogui la paraula 'independència' és, ara mateix, el major conflicte polític que ha tingut sobre la taula l'estat espanyol", ha considerat el diputat independentista, que ha advertit que la CUP hauria rebutjat la pregunta "si el referèndum fos pactat i acordat" amb Espanya.  

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut