El professor d'EADA Jordi Costa i el president d'ICSA, Ernest Poveda, han presentat l'informe. (Foto: ACN)
El professor d'EADA Jordi Costa i el president d'ICSA, Ernest Poveda, han presentat l'informe. (Foto: ACN)
Barcelona

La crisi incrementa la bretxa salarial entre empleats i directius

Un estudi de l'escola de negocis EADA constata que els càrrecs intermedis són els que han perdut més poder adquisitiu

RedaccióActualitzat

La crisi ha comportat un augment de la diferència salarial entre els directius i la resta de treballadors. Els que han perdut més poder adquisitiu han estat els càrrecs intermedis. Són les conclusions d'un estudi elaborat per l'escola de negocis EADA.

Des del 2007 fins al 2014, els directius han guanyat poder adquisitiu, concretament un 1,6%. Per contra, els càrrecs intermedis han perdut un 7,8% i els treballadors, un 2%. Això provoca la situació que exposa el president d'ICSA, Ernest Poveda: "Aquesta bretxa entre els que més guanyen i la resta d'organitzacions s'està cronificant, s'ha polaritzat."

Els directius del sector financer són els que més cobren, mentre que els millors sous del sector de la indústria corresponen als càrrecs intermedis i als treballadors. Els empleats del comerç i el turisme són els que perceben uns salaris més baixos.

Per comunitats autònomes, Catalunya se situa en el segon lloc pel que fa a sous de directius i càrrecs intermedis. Si parlem de treballadors, Catalunya ocupa la quarta posició.

Anar al contingut