Barcelona

La crisi immobiliària deixa alguns camps de golf a Catalunya en fallida

La crisi del mercat immobiliari està posant en una situació delicada molts camps de golf que s'havien fet al costat de promocions d'habitatges, però que han tingut una sortida més tímida de l'esperada pels seus constructors. Dels 43 camps que hi ha a Catalunya, 2 han tancat i 4 estan en situació crítica.

Actualitzat
Un exemple és el camp de golf de Sant Vicenç de Montalt. Fa gairebé dos anys que cap jugador l'utilitza. Aquest camp està tancat perquè va fer falllida i se'l va quedar el banc. S'hi fa un manteniment de la gespa i algunes tasques de manteniment per intentar reflotar-lo més endavant. Els veïns hi passegen. Recorden i lamenten com per construir-lo es va eliminar un bosc.

El tancament dels camps implica també que molts accionistes i persones amb dret de joc que hi van invertir han perdut molts diners.

Quatre camps de golf més estan en una situació econòmica molt crítica. En un any han baixat un 10% el nombre de llicències. Molts es van utilitzar només com a reclam de promocions immobiliàries i, en esclatar la crisi, el plantejament inicial s'ha fet insostenible.

Cal veure què passarà amb els camps que hagin de tancar com el Golf Vilalba, a la Roca del Vallès. L'alcalde de la Roca del Vallès, Rafael Ros, pronostica que "el golf es vendrà per sota del preu pel qual es va valorar i passarà el mateix amb les parcel·les".

Al sud d'Alacant, a Almeria i, sobretot, a Múrcia, la situació és encara més alarmant, perquè les promocions immobiliàries que es van fer vinculades a camps de golf són de milers de vivendes.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut