El secretari general de la Crida, Toni Morral, durant la seva compareixença informativa (ACN)
El secretari general de la Crida, Toni Morral, durant la seva compareixença informativa (ACN)

La Crida descarta presentar-se el 28A perquè no hi ha llista unitària independentista

El partit impulsat per Puigdemont avala, però, que els seus membres participin a les llistes de Junts per Catalunya

RedaccióActualitzat

La Crida Nacional per la República, el partit impulsat per Carles Puigdemont i liderat per Jordi Sànchez, descarta presentar-se a les eleccions espanyoles del 28 d'abril. La Crida no participarà en aquests comicis perquè no s'ha aconseguit formar una llista unitària amb els altres partits independentistes, tal com havia avalat la seva militància.

El secretari general de la Crida, Toni Morral, ha reconegut que és "inviable" i "molt complicat" forjar una llista única i que, per tant, la seva formació abordarà aquesta proposta de cara a les eleccions europees del maig. El també diputat de JxCat ha justificat que no es vol posar "en crisi" l'objectiu principal de la Crida, que és buscar la unitat.

Tot i això, la Crida avala que els seus membres, començant pel seu president, Jordi Sànchez, puguin participar en la candidatura que acabin formant JxCat i el PDeCAT.

A tot això, el diputat del PDeCAT al Congrés Jordi Xuclà alerta que el partit no pot quedar dissolt en una llista electoral conjunta amb Junts per Catalunya.

"Espero i desitjo que hi hagi una representació d'aquesta força, que és molt central en la política catalana. Això no es pot evaporar de cara a l'elaboració final de les llistes electorals."

Xuclà ha confirmat que el nom d'alguns dels líders independentistes empresonats estan sobre la taula per encapçalar la llista nacionalista al Congrés.

ARXIVAT A:
Crida Nacional per la RepúblicaPDeCATJxCatCarles PuigdemontJordi Sànchez
Anar al contingut