Els arbres acabats de plantar moriran negats si l'aigua no s'evapora (3cat)

La crescuda del riu Cinca inunda hectàrees de camps fruiters a Massalcoreig

La força del cabal del riu ha trencat un mur de contenció de la zona del Sot del Cinca i ha negat entre 20 i 30 hectàrees de camps

Actualitzat

La forta crescuda del riu Cinca per les pluges dels darrers dies ha negat camps fruiters al Sot del Cinca, a Massalcoreig.

El Sot del Cinca és una zona agrícola d'interès natural a l'aiguabarreig del Segre-Cinca i se situa a un nivell similar al del riu Cinca.

Les precipitacions dels últims dies han provocat l'augment del cabal, que ha tingut un pic de 500 metres cúbics, i ha erosionat un mur de contenció que protegia presseguers, albercoquers i perers, entre d'altres. Finalment, l'aigua ha sobrepassat la protecció i ha negat les finques.

El president de la Comunitat de Regants del Pla d'Escarp, Francisco Vallés, ha explicat que "caldrà esperar uns dies" per saber l'abast real de les afectacions als fruiters. Calcula que s'estan regant per inundació entre 20 i 30 hectàrees i ha alertat que en les hectàrees afectades directament per l'aigua s'hi ha creat una llacuna.

Hi ha entre 20 i 30 hectàrees de camps de fruiters negades (3Cat)

Els arbres acabats de plantar moriran negats si l'aigua no s'evapora. Pel que fa als arbres que ja fan fruit, Vallés ha explicat que podrien "escopir" la fruita que ha agafat després de la floració, mentre que els "més sensibles" també podrien morir.

L'any 2014 els pagesos de la zona ja van viure una situació similar. Segons la Comunitat de Regants del Pla d'Escarp, s'hauria evitat un nou trencament si les administracions haguessin fet "un manteniment "mínim".

En la mateixa línia s'ha expressat l'alcalde de Massalcoreig, Josep Maria Vallès, que demana a la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) i a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) que "es posin d'acord" per fer les actuacions necessàries.

La Comunitat de Regants del Pla d'Escarp reclama a les administracions 'un manteniment mínim' de l'entorn del riu Cinca
La Comunitat de Regants del Pla d'Escarp reclama a les administracions "un manteniment mínim" de l'entorn del riu Cinca (3Cat)

 

Anar al contingut