El nombre de nous contagis baixa, però es manté el risc de rebrot (EFE/Alejandro García)

La Covid a Catalunya, gràfic a gràfic: risc molt alt a tocar del nou curs escolar

Les regions sanitàries de la demarcació de Lleida i les de Barcelona lideren l'increment de contagis

RedaccióActualitzat

El risc de rebrot de Covid-19 segueix en xifres preocupants a Catalunya i frega pràcticament els 200 punts, considerat un nivell molt alt, a dues setmanes del retorn a l'activitat lectiva. Segons les dades que acaba de fer públiques el Departament de Salut, s'han detectat 1.147 casos nous de coronavirus confirmats, una xifra que tanca la pitjor setmana del mes d'agost pel que fa a risc de rebrot de coronavirus (EPG). A més, hi ha 8 defuncions noves i 34 pacients més ingressats.

La regió sanitària de Lleida és la que té pitjors registres. Després dels dos pics de juliol, la tendència a la baixa a la regió sanitària l'última quinzena d'agost ha fet un tomb i s'ha incrementat en més de mig centenar de punts.

 

Una tendència a l'alça que també es dona en altres comarques de la demarcació de Lleida, tal com constata l'increment de contagis a la regió sanitària d'Alt Pirineu i Aran, on des de la primera setmana d'agost l'extensió del contagi ha estat una constant.

 

La xifra de contagis a Barcelona ciutat s'ha matingut en zona de risc molt alt malgrat la davallada experimentada entre l'última setmana de juliol i la primera d'agost. D'ençà d'aleshores, l'increment ha estat més gradual, sense escalar com ho va fer a mitjans de juliol.

 

La tendència a l'alça en zona de risc també es manté a la regió sanitària Barcelona Sud.

 

Una tendència que no segueix la regió sanitària Barcelona Nord, on s'experimenta un lleuger descens. La resta de regions sanitàries presenten millors pronòstics.

 

 

Interactiu: Mapa per municipis de l'índex de risc de brot a Catalunya


La regió del Camp de Tarragona, per exemple, ha experimentat un descens prou pronunciat sense abandonar la zona de risc molt alt.

 

I tot i un lleuger increment, la regió sanitària de Terres de l'Ebre es troba encara en zona de risc alt.

 

Una situació compartida amb la regió sanitària de la Catalunya Central.

 

I amb la regió sanitària de Girona, que malgrat l'increment de contagis del mes d'agost ha experimentat un aplanament de la corba que la manté a la zona de risc de rebrot alt.

 

La imatge global de l'evolució de l'índex de risc de contagi de la Covid-19 és la següent:

 

Una situació en la qual el mapa de comarques ha tendit a tornar-se vermell. Ara per ara, les úniques comarques catalanes amb un risc baix de rebrot (per sota de 30) són el Solsonès i l'Alta Ribagorça. Les comarques amb un risc més alt són la Noguera, amb un índex EPG de més de 800 punts, seguida per ordre descendent d'Alt Urgell, Pla d'Urgell, Ripollès, la Cerdanya i el Vallès Oriental, amb 293,4 punts.

 
ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
Anar al contingut