janquim

La Costa Brava i el Pirineu obren un canal amb prop de cent rutes georeferenciades

El portal de la Costa Brava i el Pirineu de Girona disposa des d'avui d'un canal propi de rutes georeferenciades, és a dir, amb la posició establerta en un mapa a partir de les dades que aporten els mateixos usuaris.

Actualitzat
Es tracta d'una acció que posa a l'abast dels visitants d'arreu del món prop d'un centenar de rutes, de moment, en un gest que aproxima aquestes institucions turístiques a les comunitats en línia que s'interessen per aquests trajectes. Ha estat possible després d'un acord amb Wikiloc.

Diversos municipis i entitats turístiques gironines, entre els quals hi ha Lloret de Mar, Roses, els consells comarcals de la Selva i el Baix Empordà o la xarxa de senders Itinerania, entre d'altres, s'han subscrit com a usuaris a Wikiloc.com per oferir també rutes del seu territori.

A la xarxa

Amb aquest canal interactiu, ofereixen una altra manera de descobrir activitats en aquestes zones i es converteixen en la primera entitat de promoció turística que crea un canal com aquest, com ha volgut destacar la seva directora, Dolors Batallé.

Actualment el Patronat de Turisme de la Costa Brava i el Pirineu ja té presència al Facebook, on ja ha superat els 20.000 seguidors, i també és al Twitter, al Flickr i al YouTube. A més, té actiu un blog oficial.

De Girona al món


Wikiloc és una empresa nascuda a Girona gràcies a l'impuls de Jordi Ramot. Va començar com un espai destinat als usuaris que volen construir les seves rutes a l'aire lliure però el projecte ha anat creixent i el punt àlgid va ser l'acord a què van arribar amb Google per participar de l'eina Google Earth i després obtenir el premi de "National Geographic" al millor web de turisme sostenible.

Des de fa mesos Ramot plantejava la necessitat d'aconseguir una via d'ingressos que no trastoqués l'aire que es respira a Wikiloc, és a dir, sense dependre de publicitat, com ha explicat a aquest mitjà. Va ser aleshores quan va avaluar l'opció de posar en marxa canals de rutes per a empreses i institucions i amb la sortida avui mateix del nou canal enceta aquesta etapa, que els ha de permetre el nou impuls del projecte.

Més de 300.000 rutes

Wikiloc, que ara treballa en la creació de mapes de comunitats turístiques per a destinacions diverses, ofereix la possibilitat de crear i representar les pròpies rutes georeferenciades, a la vegada que es visualitza en diferents formats de cartografia i també en 3D a Google Earth. Es poden descarregar les rutes a dispositius GPS, i es disposa d'informació addicional com ara perfil d'alçada, la distància recorreguda, els desnivells acumulats o el grau de dificultat, a banda que com succeeix en les comunitats d'usuaris accepta comentaris i la incorporació de fotografies i vídeos.

Wikiloc conté unes 308.000 rutes de senderisme, bicicleta, caiac, i de fins a trenta-cinc activitats més, i ja rep prop d'un milió de visites úniques mensuals. Està traduït a 18 idiomes.

Anar al contingut