La COP25 de Madrid encara no genera un acord, però ja és la més llarga de la història
La presidència de la COP25 té dificultats per consensuar un acord

La COP25 de Madrid, encara sense acord, ja és la més llarga de la història

La presidència xilena de la conferència segueix negociant per intentar assolir una declaració consensuada

Xavier DuranActualitzat

La Conferència de Madrid sobre el Canvi Climàtic (COP25) ja ha aconseguit una fita: és la més llarga de la història. A dos quarts de set del matí de diumenge ha superat la del 2011, celebrada a Durban (Sud-àfrica).

A part d'aquesta marca, de moment no n'ha sorgit res més. La conferència, que oficialment s'havia d'acabar divendres a la nit, s'està allargant per les dificultats per arribar a un acord.

A mitjanit de dissabte, la ministra xilena Carolina Schmidt va celebrar un plenari informal. Va assegurar que volia arribar a un acord "consensuat" i "realment ambiciós".

Però ni tan sols les previsions de celebrar un nou plenari informal a dos quarts de quatre i de començar el plenari final a les cinc del matí s'han complert.

La presidència de la COP25 ha fet noves propostes, com ara que tots els països tinguin en compte l'actual diferència entre les accions fetes i els objectius fixats a l'Acord de París. Però els països més vulnerables a l'escalfament global han estat exclosos de les negociacions de dissabte.


Un dels països reticents a grans acords és Austràlia. I és allà on els efectes de la crisi climàtica s'estan notant amb força. La historiadora de la ciència Naomi Oreskes criticava aquest diumenge, des del seu compte de Twitter, els que neguen l'evidència, posant com a exemple, precisament, els incendis i l'onada de calor que afecten aquell país.

 

ARXIVAT A:
Crisi climàtica
Anar al contingut