La contaminació provoca la reducció de les capacitats cognitives, segons un estudi

La recerca s'ha fet entre 20.000 persones a la Xina i es calcula que la pèrdua de facultats equival a malbaratar tot un any acadèmic.

Actualitzat

La contaminació atmosfèrica provoca una gran reducció de les capacitats cognitives i d'intel·ligència, segons un estudi internacional fet entre 20.000 persones de la Xina.

En aquest país asiàtic, la contaminació és tres vegades superior als límits recomanats per l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

 

 

L'informe conclou que l'exposició de la població a aire tòxic té efectes molt més profunds que els que s'havien descrit fins ara.

Segons l'estudi, publicat a la revista PNAS, l'exposició a la contaminació atmosfèrica dificulta el rendiment cognitiu, sobretot en l'àrea verbal i matemàtica, i equival a haver perdut tot un any acadèmic.

 

 

La pol·lució afectaria més els homes, en especial els més grans de 64 anys. També a homes i dones amb un nivell educatiu baix.

Fins ara ja se sabia que la contaminació provoca 7 milions de morts prematures cada any al món, però no s'havien analitzat en profunditat els efectes mentals que té.

 

 

Segons els investigadors, l'impacte sobre les capacitats cognitives és extremadament preocupant.

ARXIVAT A:
Medi ambient
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut