Barcelona

La consellera Rigau anuncia que els alumnes amb talents especials rebran una atenció personalitzada a l'escola

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, creu que el debat educatiu ha d'oblidar polèmiques com la de la sisena hora per centrar-se en la millora de la col·laboració entre la família i l'escola, per a la qual cosa la Generalitat obrirà un web el pròxim curs per oferir consells als pares. A més, a l'espai "L'entrevista", de Catalunya Informació, Rigau ha avançat que els alumnes amb talents especials rebran una atenció personalitzada a partir del curs que ve.

Actualitzat
L'atenció especial a aquests alumnes es desprèn de la flexibilització de la sisena hora que la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, vol que s'apliqui en funció de les necessitats de cada centre i dels mateixos alumnes.

Rigau també s'ha mostrat partidària de la coresponsabilitat d'escola i família pel que fa a l'educació dels més joves. "Hem passat una època en què semblava que es delegava a l'escola moltes coses que són pròpies de la família. Ara volem obrir una nova etapa. Fa falta recordar a les famílies que el que s'aprèn a casa és el més important", ha subratllat.

En aquesta línia, ha avançat que el seu departament està treballant per obrir a l'inici del pròxim curs un nou web amb consells i recursos dirigits a les famílies sobre assumptes com poden ser la importància de valorar l'esforç o superar la gratificació immediata del desig. La consellera ha destacat la importància que el que s'ensenya a casa i a l'escola vagi en una mateixa direcció, també en l'àmbit dels hàbits i l'alimentació, debat que, ha admès, "va més enllà de la cobertura pressupostària".

D'altra banda, la consellera d'Ensenyament ha explicat que una altra part dels recursos que s'estalviïn per l'eliminació de la sisena hora a l'escola pública es destinaran a oferir un suport personalitzat a alumnes que avancen amb més lentitud en alguna àrea com pot ser la lectura o amb dificultats especials per evitar que aquest problema acabi "cristal·litzant" en un trastorn d'aprenentatge.

A més, ha recordat que la sisena hora es mantindrà a les escoles públiques situades en barris que requereixen una atenció especial perquè s'hi aplica una "discriminació positiva" i que també s'han previst suports personalitzats per als alumnes amb altes capacitats.

Rigau ha lamentat que l'eliminació de la sisena hora de la gran majoria de les escoles públiques hagi focalitzat tant l'atenció mediàtica i ha advocat per centrar el debat educatiu "en la qualitat, la coresponsabilitat i en el fet de caminar junts família i escola".
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut