Compareixença de Neus Munté per donar suport a la mesa del Parlament
Compareixença de Neus Munté per donar suport a la mesa del Parlament
Barcelona

La consellera de la Presidència, Neus Munté, ha dit que no pensen bellugar-se del camí marcat malgrat les amenaces

Munté també ha declarat que seria del tot inaudit des del punt de vista democràtic que una presidenta d'un parlament que ha estat escollida per la majoria de diputats pogués ser apartada de les seves funcions

RedaccióActualitzat

El Tribunal Constitucional, a instàncies del govern espanyol, es reunirà aquest dilluns per estudiar si suspèn de manera immediata l'aprovació per part del Parlament del nou full de ruta independentista. L'executiu també ha instat la Fiscalia General de l'Estat a responsabilitzar-ne la presidenta del Parlament, Carme Forcadell.

El govern català ja s'ha pronunciat sobre aquesta decisió. La consellera de la Presidència, Neus Munté, en nom del govern, ha dit que malgrat les amenaces, no pensen bellugar-se del camí marcat i seguiran amb el full de ruta previst.

Neus Munté ha expressat el ple suport a Carme Forcadell. Diu que seria inaudit que una presidenta escollida democràticament pogués ser apartada del càrrec:

"El govern de Catalunya hem de manifestar una vegada més que cap tribunal no pot passar per sobre de la voluntat dels ciutadans, expressada a les urnes, que el govern de l'Estat novament amenaça. Però nosaltres, com a govern de Catalunya, no ens bellugarem del nostre camí, que és profundament democràtic i que està avalat pels vots dels ciutadans i ciutadanes que el passat 27 de setembre es van pronunciar en favor d'un determinat full de ruta. I aquest full de ruta continua intacte pel govern de Catalunya. Seria del tot inadmissible i seria del tot inaudit des del punt de vista democràtic que una presidenta d'un parlament que ha estat escollida per la majoria de diputats i diputades, i amb un funcionament plenament democràtic, plenament normal d'una cambra sobirana com és el Parlament de Catalunya, pogués ser apartada de les seves funcions d'acord amb un tribunal."

Carles Puigdemont dóna suport a Carme Forcadell

El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, també ha volgut donar públicament suport a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i així ho ha fet constar amb un tuit:

 


 

Anar al contingut