Barcelona

La comunitat pakistanesa qüestiona la decisió del jutge perquè es basa "només en un confident"

L'Associació de Treballadors Pakistanesos de Catalunya (ATPC) ha qualificat d'"exagerada" la decisió del jutge de l'Audiència Nacional d'empresonar els presumptes islamistes de Barcelona. El president de l'entitat, Javed Ilyas Qureshi, qüestiona que el magistrat s'hagi basat "només en un confident" i s'ha mostrat escèptic sobre la credibilitat d'aquest testimoni protegit. El president de l'ATPC també ha demanat a la Generalitat que s'impliqui més en el funcionament de les mesquites i eviti que puguin convertir-se en centres de radicalització.

Actualitzat
Javed Ilyas Qureshi ha admès que no pot afirmar que tots els empresonats siguin innocents, però que tampoc creu que tots siguin culpables. Pel president de l'ATPC, la forma de resar que tenen alguns assistents a les mesquites fa que "semblin radicals, però no ho són", i això mateix fa que "alguns veïns puguin tenir por".

Ilyas Qureshi creu que el govern hauria de regular la qüestió de les mesquites perquè "si hi ha lleis per a la feina, també n'hi hauria d'haver per als imams". A més, ha reconegut que les detencions són "un cop dur i greu" per a la comunitat que "vol viure en pau".

Mentrestant, el president de la Unió de Comunitats Islàmiques d'Espanya, Riay Tatary, ha lamentat el "clima de sospita" que s'està creant cap a la comunitat musulmana i el "tractament informatiu" de casos com els de Barcelona. Tatary ha assegurat que els musulmans rebutgen "qualsevol tipus de violència" i ha avançat que demanarà reunir-se amb el ministre de l'Interior per tenir informació "de primera mà" sobre els esdeveniments.
Anar al contingut