Brussel·les

La CE garantirà l'anomenat "dret a l'oblit" dels internautes en la nova llei de protecció de dades

La Comissió Europea proposa augmentar la seguretat i la protecció de dades a internet. La proposta preveu, entre altres coses, que els consumidors tinguin dret a esborrar i a protegir l'ús que es fa de la informació personal que inclouen a les xarxes socials, el que s'anomena "dret a l'oblit". Les mesures afectaran directament les pràctiques de Google i Facebook, entre altres companyies que operen a internet.

Actualitzat
La vicepresidenta de la CE i responsable de Justícia, Viviane Reding, ha explicat que la protecció de dades és un "dret fonamental" i que cal garantir-lo "amb normes clares i consistents". L'objectiu "no és anar contra la tecnologia", han aclarit fonts comunitàries, sinó "establir principis sòlids que s'apliquin amb igualtat".

Un altre dels punts "clau" de la proposta, a banda de garantir l'anomenat "dret de l'oblit", és el reforç dels drets individuals de manera que la recopilació i ús d'nformació personal es limiti al "mínim necessari". A més, els ciutadans hauran de ser informats de manera "transparent" sobre "com, per què, per qui i quant de temps" es faran servir les seves dades.

La nova legislació, que anirà acompanyada de mesures no legislatives com campanyes per conscienciar sobre el dret a la protecció de dades, es proposarà l'any que ve amb la intenció que substituexi la vigent, que és del 1995.
Anar al contingut