L'espectacle que es va poder veure a Lloret que combinava llum i drons, i que ha guanyat un premi internacional. Imatge cedida el 27 de desembr…
L'espectacle que es va poder veure a Lloret que combinava llum i drons, i que ha guanyat un premi internacional. Imatge cedida el 27 de desembre del 2021 (Horitzontal)

La catalana Flock Drone Art guanya un premi internacional per l'espectacle de llum amb drons que es va veure a Lloret

Actualitzat

ACN Lloret de Mar.-L'empresa catalana Flock Drone Art ha guanyat un premi internacional per l'espectacle de llum amb drons que es va veure aquest estiu a Lloret de Mar (Selva). Aquests guardons, que concedeix l'empresa europea UGCS, premien anualment els millors espectacles d'arreu del món. Aquest 2021 se n'ha celebrat la segona edició i s'hi han presentat 214 empreses de fins a 104 països diferents. La catalana Flock Drone Art s'ha imposat a la categoria de millor espectacle de fins a 100 drons del 2021. El que es va poder veure a Lloret de Mar combinava art amb tecnologia, perquè els drons dibuixaven al cel figures de prop de 100 metres d'amplada al ritme de la música. A més, era el primer espectacle amb un centenar de drons que feia la companyia.

L'espectacle premiat als guardons que atorga UGCS es va poder veure aquest estiu dins el 'Lloret Drone Festival'. Impulsat per Flock Drone Art i l'Ajuntament del municipi, el festival va programar-ne diverses sessions. El van poder veure més de 100.000 espectadors, que des de la platja van poder seguir la coreografia conjunta que feien els drons.L'espectacle, que combina art i tecnologia, va dibuixar al cel de Lloret de Mar figures de prop de 100 metres d'altura. Una proposta artística feta a mida on es mostrava la correlació latent que té la ciutat amb el mar, dibuixant icones de la part urbana i fent referències a la vida submarina que l'envolta, amb figures de grans dimensions de balenes, peixos, crancs o meduses, entre altres. Tot això utilitzant un eixam de 100 drons, on cada aparell disposava d'un potent llum que conforma un "píxel" del dibuix utilitzant el cel com a llenç.L'espectacle, amb una banda sonora feta especialment per a l'ocasió, arrencava amb una introducció amb llums. Tot seguit, els drons s'enlairaven i començaven la coreografia al cel, omplint l'escena amb figures de més de 100 metres d'amplada, visibles a molta distància. Aliança de diferents empresesFlock Drone Art, pionera en el disseny i realització d'espectacles de llum amb tecnologia dron, va néixer a partir de l'aliança de diferents empreses catalanes. En concret, Link Produccions (gironina especialitzada en serveis a l'espectacle), Drone Catalunya (dedicada a la fotografia i al vídeo amb drons), Mas Vinyoles Venture Factory (osonenca creadora d'start-up i especialista en el camp de les tecnologies netes) i Agrotech Geomap (solsonenca amb més de deu anys d'experiència en el sector de la cartografia i les noves tecnologies).

Anar al contingut