Janet Yellen, actual vicepresidenta de la Reserva Federal nord-americana. (Foto: Reuters)
Janet Yellen, actual vicepresidenta de la Reserva Federal nord-americana. (Foto: Reuters)
Washington

La Casa Blanca tria Janet Yellen per encapçalar la Reserva Federal

Serà la primera vegada que la Fed, el banc central dels Estats Units, tindrà una dona al capdavant. Se la considera una prestigiosa acadèmica i una de les poques persones que va veure venir la crisi del 2008. Es preveu que la nova presidenta mantindrà la política d'estímuls a l'economia que va engegar la Reserva Federal el 2008.

RedaccióActualitzat
Després de mesos d'especulacions, la Casa Blanca ha anunciat el seu candidat a la presidència de la Reserva Federal dels Estats Units. És Janet Yellen, que ara és la vicepresidenta de la institució. Serà la primera vegada que la Fed, el banc central dels Estats Units, tindrà una dona al capdavant. Se la considera una prestigiosa acadèmica i una de les poques persones que va veure venir la crisi del 2008.

Si el Senat hi dóna el vistiplau, Yellen rellevarà en el càrrec Ben Bernanke, que deixarà el Banc Central dels Estats Units el 31 de gener després de dos mandats, vuit anys.

Es preveu que la nova presidenta mantindrà la política d'estímuls a l'economia que va engegar la Reserva Federal el 2008.
Anar al contingut