Una imatge de 'La Casa 1736' de Barcelona
Una imatge de 'La Casa 1736' de Barcelona

La Casa 1736, 40 habitatges de lloguer de Sant Feliu i Alfacs d'Alcanar, nominats als Premis FAD d'Arquitectura

Actualitzat

ACN Barcelona - La Casa 1736 de Barcelona, 40 habitatges de lloguer a Sant Feliu de Llobregat, 30 habitatges amb protecció oficial a Sant Just Desvern, Alfacs a Alcanar o la restauració d'ermites en el Camí de Sant Jaume (Postulant Premi Re-FAD), són alguns dels finalistes de la categoria d'Arquitectura als Premis FAD d'Arquitectura i Interiorisme. A la 66a edició opten al premi en la categoria d'Interiorisme Gimaguas Barcelona, l'Antic Hospital de clergues de Sant Sever (Postulant a Premi Re-FAD), l'Àrea Infantil de la biblioteca de Nou Barris i la Rehabilitació de la cooperativa agrícola per a espai polivalent i cultural a Flix (Postulant al Premi Re-FAD). 'La Casa Fullà. Tot estava per fer i tot era possible', nominada al Premi FAD Pensament i Crítica.

En un comunicat, l'associació Arquin-FAD ha explicat que en aquesta edició s'han presentat 415 obres i que el jurat n'ha escollit 34 com a finalistes: 21 opten als Premis FAD d'Arquitectura i Interiorisme, 6 als Premis FAD Internacionals i 7 als Premis FAD de Pensament i Crítica. Un 51,5% de les propostes presentades corresponen a Catalunya, mentre que el 48,4% estan situades a la resta de l'Estat i un 6,74%, a Portugal.

Els projectes guanyadors de cadascuna de les categories es donaran a conèixer en una gran cerimònia en la que es lliuraran els Premis FAD 2024 i els Premis Habitàcola i que se celebrarà el proper 11 de juny al Disseny Hub Barcelona.

Pel que fa a les obres premiades, el 38% de les finalistes són obres situades a Catalunya, mentre que el 57% provenen de la resta d'Espanya i gairebé un 5%, de Portugal. Sis dels treballs es postulen com a Premi Re-FAD, creat l'any 2023 per destacar les aportacions en el marc de la rehabilitació, la reutilització i la regeneració. Totes sis obres seleccionades tenen un clar caràcter patrimonial.

El jurat està presidit per Beth Galí  acompanyada per altres reconeguts professionals del sector com ara José Alberto Alonso Campanero, Mariona Benedito, Lucía Ferrater, Cristina Guedes i Gerard Sanmartí com a vocals. 

Aquesta edició el jurat ha dit que després d'unes dècades en les quals han proliferat obres icòniques, on predominava la individualitat, actualment es detecta un "incipient realisme" entre els arquitectes i interioristes més joves. "Es pot veure l'ús de materials i composicions geomètriques coincidents, en un cert gust per tot allò que és vernacular i en una certa vinculació de determinats usos a la pròpia arquitectura", han explicat en un comunicat.

Finalment, l'11a edició del Premi FAD Internacional  ha escollit sis obres com a finalistes situades a Mèxic, Eslovènia, França o Romania.

 

 

Anar al contingut