Nouakchott

La caravana reprèn la seva tasca encara sense notícies dels companys segrestats

La trentena dels cooperants de l'ONG Barcelona Acció Solidària que viatjaven en la caravana amb els companys segrestats ha reprès la caravana solidària. La situació continua sent d'incertesa, si bé hi ha més optimisme. El director de comunicació de l'ONG, Josep Ramon Jiménez, però, ha explicat, en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio, que "cal prudència" i esperar les informacions que transmeti el govern i l'ambaixador. La majoria dels cooperants han estat partidaris de continuar amb la seva tasca, com el millor "homenatge" que es pot fer als tres segrestats, i perquè "és el que ells haurien volgut".

Actualitzat
L'ONG Barcelona Acció Solidària ha decidit tirar endavant la distribució del material d'ajuda humanitària que transporta malgrat la incertesa sobre el parador dels seus companys, segrestats divendres quan viatjaven en comboi. La trentena de membres de la caravana han passat la nit en tendes de campanya a l'ambaixada espanyola a la capital mauritana, Nouakchott, i aquest matí reprenen el viatge.

La caravana es divideix en dues parts, una es dirigeix cap a Gàmbia i l'altra, cap al sud del Senegal. Segueix la ruta prevista, amb l'únic canvi de fer les parades més curtes de les previstes inicialment per intentar recuperar el temps perdut i poder tornar cap a Catalunya entre el 15 i el 17 de desembre. Han decidit, però, que tornaran a Barcelona en avió en lloc de fer-ho en vaixell.

L'ONG ha assegurat que continuarà treballant en zones com Mauritània i Gàmbia, "malgrat el que hi passi", però que extremaran les mesures de seguretat. A partir d'ara, a més, la caravana viatjarà escortada per les forces de seguretat de Mauritània. 

La caravana solidària va sortir el 22 de novembre del port de Barcelona. Es tracta del projecte humanitari més important que es fa a l'Àfrica occidental, i té per objectiu transportar el material recollit per 35 ONG catalanes. La caravana, en la seva novena edició, transporta al Marroc, a Mauritània, al Senegal i a Gàmbia més de 3.000 caixes de material corresponents a 106 projectes.


Anar al contingut