Mallorca

La "caixa de resistència" balear ha recollit 220.000 euros per als mestres en vaga

A les Balears, la "caixa de resistència" ha recollit 220.000 euros en menys de 15 dies. Aquests diners han de cobrir les pèrdues dels professors que estan en vaga indefinida contra el polèmic decret del trilingüisme. Particulars i institucions públiques no vinculades al govern hi estan fent aportacions.

RedaccióActualitzat
A les Balears, la que han anomenat "caixa de resistència" ha aconseguit recollir 220.000 euros en menys de 15 dies. Aquests diners han de servir per cobrir les pèrdues dels professors que estan en vaga indefinida contra el polèmic decret del trilingüisme. Des de particulars fins institucions públiques no vinculades al govern de Bauzá hi estan fent aportacions.

Les "caixes de resistència" estan repartides per tot el territori de les Illes Balears. Així, directament, o en uns comptes bancaris, l'assemblea de docents ja ha acumulat més de 220.000 euros i n'hi haurà molts més.

Alguns artistes s'han afegit a la iniciativa aportant obra. El pintor Ferran Pizà ha muntat una paradeta. Miquel Barceló ha contribuït amb un gravat, i Maria del Mar Bonet, per citar-ne els més coneguts, ha cedit un dibuix. La majoria, però, són persones anònimes com els propietaris de bars de la plaça de Sa Pobla, que van destinar part de la recaptació del dia de tapes. Doctors i catedràtics de la Universitat estan donant suport a la iniciativa aportant-hi una part de la seva nòmina.

A tots els pobles es fan diversitat d'actes per a grans i petits. Tota la setmana l 'agenda en va plena. I no ha acabat. A Bunyola el teatre s'omple per un concert solidari. Actua, entre d'altres, Pau Debon, el cantant d'Antònia Font, i músics de tot arreu s'estan oferint, en una solidaritat que, de moment, no té final.

Han arribat ajudes de molts llocs, també des de fora i a Formentera de les institucions.

Hi ha donatius que van d'un euro fins a un donatiu de sis mil.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut